Onderhoud van fruitbomen

Niet iedereen kan vruchtbomen snoeien. Deze speciale opleiding wordt gegeven door vakbekwame docenten met ruime praktijkervaring. Veelal in samenwerking met de vaste tuinman op landgoederen wordt praktijkervaring gedeeld en doorgegeven aan een jongere generatie. Buiten Zorg Groenspecialisten kan u de persoon leveren, die in het bezit is van deze kennis en praktijk ervaring.

Het snoeien van fruitbomen vereist vakmanschap. Men moet de soort kennen om deze te kunnen snoeien. Termen als kortloten of langloten zijn bepalend voor de grootte van de oogst. Een verkeerde snoei kan desastreus zijn. Niet dat de boom er dood aan zal gaan, maar de kans bestaat wel, dat de boom voor haar leven verminkt is altijd minder productie zal voorbrengen. Steen en pitvruchten worden direct na de oogst in het najaar gesnoeid om de kans op besmetting met loodglans te voorkomen. Overig fruit wordt direct na de strengste vorst, eind van de winter  gesnoeid. Een zomer-snoeibeurt kan wenselijk zijn om voldoende lucht op de vruchten te krijgen waardoor en beter afrijpingsproces wordt bewerkstelligd.

Offerte aanvragen onderhoud fruitbomen en kleinfruit 

Wilt u meer weten over het vakkundig snoeien van fruitbomen en kleinfruit? Mail of bel bel 0547 750 902. We maken graag een vrijblijvende offerte op maat.
Reactie plaatsen