Groen levert echt wat op in relatie tot arbeid en gezondheid

Het bedrijfsleven, met name de werkgevers, is ‘spekkoper’ als het gaat om de baten van groen voor gezondheid. Dit blijkt uit een rapport van KPMG. De arbeidskosten voor werkgevers kunnen dalen als werknemers meer in contact komen met groen/natuur; onder meer vanwege een lager arbeidsverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

De cijfers maken het de moeite waard om meer greep te krijgen op de relatie tussen groen en arbeidsverzuim

De berekende besparing die op landelijk niveau hierdoor door werkgevers gerealiseerd kan worden, is bijna vijf keer zo groot als de verwachte besparing op zorgkosten. Met een populatie van 7,1 miljoen werkenden in Nederland en een gemiddeld verzuimpercentage van 4 procent, is het dus wel de moeite waard om groen voor gezondheid in praktijk te brengen!

 

Bron: Arbeid, groen en gezondheid – Wageningen UR

Over de schrijver
Van kinds af aan is Gijs van Heuven al buiten en in het groen te vinden, hij heeft van zijn hobby zijn werk kunnen maken. Zijn levensspreuk is: "Een groene leefomgeving is essentieel voor ons welbevinden en voortbestaan" Om deze groene leefomgeving te onderhouden, aan te leggen en in stand te houden heeft hij zijn bedrijf Buiten Zorg Groep Bv opgericht. Onder Buiten Zorg Groep BV vallen de volgende bedrijven: - Arbor Boomspecialisten - Buiten Zorg Groenspecialisten - Buiten Zorg Groenprojecten
Reactie plaatsen