0 min. leestijd

GOOI ZE ERUIT DIE TEGELS!

Wateroverlast

‘Groene tuinen steeds vaker verdrongen door bestrating’. ‘Tuinaanleg is ‘besmettelijk’.’ Dit concludeerde het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) naar aanleiding van een onderzoek naar tuinen en tuinieren in Nederland. Kort daarvoor publiceerde De Volkskrant een artikel van Peter de Graaf en Jeroen Visser onder de kop: ‘Waarheen met het water in het nieuwe hoosbuienklimaat?’ Ook hier was één van de oplossingen: haal weg die tuintegels!

Mensen houden heel veel van groen in hun directe omgeving. Maar ze zien op tegen het onderhoud. Tegels dienen het gemak. Maar is dat ook zo? Groen is naast mooi ook gezond: het ontspant, vermindert stress en geeft energie. Ook bestaan er allerlei gradaties in het plegen van onderhoud, van arbeidsintensief tot gematigd en relaxt.

Onderhoudsvrij zonder tegels

Het klimaatbestendig inrichten van tuinen is essentieel voor een leefbare aarde. Het maakt de omgeving als vanzelf een stukje groener. Buiten Zorg Groenspecialisten kan u adviseren of aan de hand van uw wensen en eisen maatwerk leveren. Een onderhoudsvrije tuin kan namelijk ook zonder tegels.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Vriendelijke groeten, Gijs van Heuven

Over de schrijver
Van kinds af aan is Gijs van Heuven al buiten en in het groen te vinden, hij heeft van zijn hobby zijn werk kunnen maken. Zijn levensspreuk is: "Een groene leefomgeving is essentieel voor ons welbevinden en voortbestaan" Om deze groene leefomgeving te onderhouden, aan te leggen en in stand te houden heeft hij zijn bedrijf Buiten Zorg Groep Bv opgericht. Onder Buiten Zorg Groep BV vallen de volgende bedrijven: - Arbor Boomspecialisten - Buiten Zorg Groenspecialisten - Buiten Zorg Groenprojecten
Reactie plaatsen