Daktuin

Daktuin  of groendak laten aanleggen Een groen dak is aantrekkelijk en decoratief voor uzelf en voor het milieu. Vaak wordt bij een daktuin allereerst gedacht aan duurzaamheid en milieu. Maar een goed aangelegd groendak biedt ook veel comfort en het is schitterend om te zien. De daktuin houdt de warmte vast in de winter en is lekker koel in de zomer. Ook is een groendak geluiddempend en houdt het fijnstof tegen.

14 voorbeelden van daktuinen, geveltuinen en groendaken bij HIBERTAD

Buiten Zorg Groenspecialisten is gespecialiseerd in de aanleg van duurzame daksystemen. Zo zijn we gevraagd om in Hardenberg 14 voorbeeld daktuinen, geveltuinen en groendaken aan te leggen voor het project HIBERTAD. Dit is een duurzaamheidproject waarbij onderzoekers op een  testgebouw, ruim 2000 m2, duurzame materialen en technieken toepassen en testen.  Buiten Zorg Groenspecialisten heeft de voorbeeldtuinen aangelegd, ondermeer in samenwerking met de gemeente Hardenberg en de Provincie Overijssel.

Meer voordelen van daktuinen en groendaken


  • Thermische isolatie (koel in de zomer, warm in de winter)
  • Geluidreductie
  • Duurzaam en sterk (lange levensduur > 30 jaar)
  • Kostenbesparing op energie door isolerende werking
  • Luchtzuiverend voor onzichtbare luchtpollen en fijnstof
  • Verbeterd waterbeheer (wateropname, waterafvoer en zuiverend)
  • Gezond! Groendak is rustgevend en stressverlagend
  • Sedumdak is waardevolle voeding voor de honingbij
  • Waardevermeerdering voor uw woning of bedrijfspand

Is mijn dak geschikt voor een daktuin of groendak?

Deze vraag horen we vaak bij Buiten Zorg Groenspecialisten. Veel daken zijn geschikt voor een groendak, zeker als het een helling van maximaal 30% heeft. Is de bestaande dakbedekking wortel- en waterdicht en heeft het een dakrand met afvoer, dan zijn de belangrijkste voorwaarden al aanwezig. Afhankelijk van de beplanting die u kiest, weegt een groendak ongeveer 80kg per m2. Raadpleeg uw bouwkundig architect of constructeur wat de maximale dakbelasting mag zijn. Neem vervolgens contact op met de groenspecialisten van Buiten Zorg Groenspecialisten. Wij laten u graag praktijk voorbeeld zien en kunnen u vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Meer informatie over een daktuin of groendak?  
We adviseren u graag en uiteraard geheel vrijblijvend. Mail of bel 0547 750 902 voor antwoord op uw vragen en een vrijblijvend adviesgesprek.
Reactie plaatsen