Bestrating

Aanleg bestrating

Na de grondbewerking volgt als eerste de aanleg van bestrating. De hoveniers van Buiten Zorg Groenspecialisten zijn goed opgeleid en ervaren in hun werk. Ze werken met professionele handgereedschappen en moderne machines. Of de opdracht nou klein is of heel groot, de mensen van Buiten Zorg Groenspecialisten leggen deze aan met vakmanschap en liefde voor het vak. Met name de particuliere tuin is meestal een in het oog springend geheel. Juist hier vallen details op. Kleine onrechtmatigheden kunnen leiden tot grote ergernis, vandaar dat wij veel werk maken hoe een bestrating wordt gelegd en wordt aangebracht.

Keuze aan bestratingsmaterialen

Er is een enorme keuze aan bestratingsmaterialen en gebruiksmogelijkheden. Tegels van natuursteen of beton, gebakken of betonklinkers, keramische tegels, gebruikte gebakken klinkers.Bij het ontwerp wordt vaak al een mogelijkheid aan gegeven om uw tuin te bestraten. U kunt showtuinen bezoeken om een juiste keuze te kunnen maken. Wij helpen u graag op weg.

Verwerken van bestratingsmaterialen

De grondsoort en de opbouw van de grond is belangrijk voor het aanbrengen van bestratingen.Bestratingen behoren op een vaste ondergrond te worden aangebracht. Dat kan in sommige gevallen met straatzand. Op minder sterke ondergrond is gestabiliseerd puin de oplossing. De dikte van het pakket is gehaal afhankelijk van de ondergrond. Hier moet vooraf voldoende aandacht aan worden besteed. Uitbesteden van grondwerk t.b.v. bestratingen en het leggen van bestratingen kunt u het beste bij één uitvoerend bedrijf onder brengen. Zij zijn dan verantwoordelijk voor het eindresultaat. Het verwerken van verschillende soorten bestratingen vereist vakmanschap en het juiste gereedschap – machinepark.

Zo maar enkele voorbeelden van mogelijkheden:

  • Gebakken klinkers worden meestal onder de hamer gestraat. Vraagt tijd en vakkennis.
  • Betonklinkers kunnen worden gevleid of kunnen wellicht machinaal gelegd worden.
  • Tegels kunnen met een voeg worden gelegd en de voeg kan worden afgewerkt met epoxy zodat onkruidgroei uitgesloten is.
  • Keramische tegels moeten worden gelegd op een cunet van drainagemortel welke waterdoorlatend is.

Kapers op de kust

Materiaalkeuze is belangrijk, maar het op de juiste manier verwerken van bestratingen is essentieel voor een goed eindresultaat. Goedkoop is vaak duurkoop is onze ervaring.

Meer informatie over bestratingen?

Wilt u meer weten over Buiten Zorg Groenspecialisten? Mail of bel 0547 750 902 voor antwoord op uw vragen en een vrijblijvend adviesgesprek.
Reactie plaatsen