The Soil Cycle

Bodemleven-staven

Geef de bodem leven, de bodem doet de boom en plant groeien!

Direct bestellen!

1.000+

tevreden klanten

+25 jaar

ervaring met groeiplaats en bomen

8000+

behandelde bomen

Makkelijk toepasbaar

Omdat de speciaal door ons ontwikkelde staven makkelijk d.m.v. een grondboor tussen de wortels kunnen worden aangebracht in de doorwortelbare zone.

Langdurige werking

Doordat de staven voorzien zijn van een breed spectrum aan bodemverrijkende voedingstoffen die langzaam vrij komen. 

Direct beschikbaar

De biologische bestanddelen komen gedoseerd vrij zodat de voedingsstoffen gelijkmatig  vrijkomen en door de boom of struik opgenomen kunnen worden.

The Soil Cycle

Met The Soil Cycle bodemlevenstaven wordt op een natuurlijke manier het bodemleven gestimuleerd waardoor het bodemleven verbetert. U moet de bodem voeden en niet de plant! Zo creëert u een groeiplaats die een ruim spectrum aan micro-organismen omvat. Dit heeft als gevolg dat de boom of plant zich hier weer thuis voelt.
Direct bestellen!

Wat maakt onze voedingsstaven uniek?

Wat is de kracht van The Soil Cycle bodemlevenstaven?

The Soil Cycle bodemlevenstaven verrijken en voeden het bodemleven. Uit een verrijkt bodemleven kunnen planten en/of bomen krachtig groeien. Wij gaan uit van het principe dat wij de bodem voeden. De bodem voedt dan weer de plant of boom.


Waarom The Soil Cycle bodemlevenstaven?

Veel gronden zijn verschraald en verdicht, door het doorbreken van de kringloop. Denk aan bijvoorbeeld het jaarlijks weghalen van het blad en het uitspoelen van voedingsstoffen. Hierdoor krijgen bomen minder voeding en verschraalt het bodemleven met alle gevolgen van dien zoals het uitdrogen van de grond, het vatbaarder worden voor ziekten, plagen en aantastingen en  een verminderde weerstand. De ontwikkeling van onze bodemlevenstaven is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring in het boom- en bodemleven. Zie ook analysegegevens.


Hoe werken The Soil Cycle bodemlevenstaven?

De staven zijn vervaardigd uit 100% organische voedingsstoffen die het bodemleven voeden. Deze komen langzaam vrij en verrijken het bodemleven.

De bodemlevenstaven bevatten tevens traag vrijkomende en langdurig werkende organische voedingsstoffen bestaande uit onder ander bruinalgen, spoorelementen, diverse dierlijke meststoffen en een breed spectrum op loofhout gerichte Mycorrhiza's met toevoeging van bodemlevenvoedende supplementen.

Voordelen:

  • Ruikt minimaal door stabiele samenstelling.
  • Zorgt voor een krachtige wortelontwikkeling (door de hulp van het bodemleven).
  • De planten worden sterker en brengen mooiere en betere vruchten voort.
  • De planten hebben veel meer weerstand tegen aantastingen en ziektes. 


Overtuigd? Bestel The Soil Cycle bodemlevenstaven vandaag nog! (Klik op de button hieronder!)

Nu bestellen!


Pofiteer van volume voordeel!

100% Biologisch

The Soil Cycle Bodemlevenstaven

50,-
Per doos van 15 staven
100% Biologisch

The Soil Cycle Bodemlevenstaven

139,50
3 dozen van 15 staven

Meest gekozen!


€ 46,50 per doos.

100% Biologisch

The Soil Cycle Bodemlevenstaven

382,50
9 dozen van 15 staven
€ 42,50 per doos.

FAQ (Frequently Asked Questions)

Hoe gebruik ik The Soil Cycle bodemlevenstaven?

De staven kunnen d.m.v. een grondboor in de grond worden aangebracht. Doordat de voedingsstoffen traag vrijkomen moet de staaf op de juiste manier in de grond worden aangebracht. Met een grondboor moeten volgens het volgende schema (dat via deze link is te vinden) meerdere gaten rondom de boom worden geboord. Afhankelijk van de hoeveelheid voedingsstaven die u gebruik - u kunt kiezen tussen 1 tot maximaal 3 per gat - bepaald u de diepte. De bovenste voedingsstaaf moet wel minimaal 10cm onder de grond zitten. Via de volgende button komt u op een instructiefilmpje voor de juiste toepassing:  Instructies + Film

Waaruit bestaan The Soil Cycle bodemlevenstaven?

The Soil Cycle Bodemstaven bestaan uit een zeer milde voedingsstof die het bodemleven activeert met slechts een NPK verhouding van 1,8-1,6-1,2 en een rijk scala aan spoorelementen. Deze samenstelling is er op gericht om het bodemleven te voeden en te activeren, om op een natuurlijke manier het evenwicht in de grond te herstellen. Wij hebben uiteraard een laboratoriumanalyse laten maken van onze bodemlevenstaven die u via deze link kunt inzien.

In welke tijd van het jaar kunnen The Soil Cycle bodemlevenstaven het beste worden toegepast?

Er is een lichte voorkeur voor de periode van maart t/m september. Maar door de traag en langdurig vrijkomende voedingsstoffen kunnen de staven het hele jaar toegepast worden.

Hoe lang werken The Soil Cycle Bodemlevenstaven?

Afhankelijk van hoeveel bodemlevenstaven u per gat heeft toegepast wordt bepaald hoe lang de werking van de bodemlevenstaven is. 
  • Bij toepassing van 1 bodemlevenstaaf per gat moet u uitgaan van een werkingsduur van ca 1,5 jaar. 
  • Bij toepassing van 2 bodemlevenstaven per gat moet u uitgaan van een werkingsduur van ca 3 jaar. 
  • Bij toepassing van 3 bodemlevenstaven per gat moet u uitgaan van een werkingsduur van ca 5 jaar. 


The Soil Cycle Bodemlevenstaven

Kan ik ter ondersteuning ook nog andere voedingsstoffen toedienen?

Zeker is het mogelijk om nog andere (organische) voedingstoffen toe te passen, u zou bijvoorbeeld nog extra koemestkorrels kunnen toevoegen ter ondersteuning van het proces. Onze staven voeden de bodem waardoor de bodem de voedingstoffen extra goed zal kunnen opnemen.

Wie zijn The Soil Cycle bodemvoedingsstaven?

The Soil Cycle bodemstaven zijn ontwikkeld door 2 ondernemers die al jarenlange praktijk ervaring hebben in het verbeteren van standplaatsen bij bomen en boomverzorging. Om tot een voor iedereen toegankelijk product te komen hebben zij samen het idee gekregen om een product te ontwikkelen met hun jarenlange ervaring.

Moeten de bodemstaven vorstvrij bewaard worden?

Wij adviseren om de bodemstaven vorstvrij te bewaren op een koele donkere plek die niet te vochtig is.

Hoe lang zijn de Bodemlevenstaven houdbaar?

In principe zijn de bodemlevenstaven onbeperkt houdbaar mits zij op een koele donkere plaats bewaard worden. Wij adviseren echter wel om de staven binnen 3 jaar na aanschaf te gebruiken. Mede omdat er door vocht schimmelvorming kan ontstaan die een negatieve werking kan hebben op de voedingsstoffen.

Kan ik ter ondersteuning ook nog andere voedingsstoffen toedienen?

Zeker is het mogelijk om nog andere (organische) voedingstoffen toe te passen, u zou bijvoorbeeld nog extra koemestkorrels kunnen toevoegen ter ondersteuning van het proces. Onze staven voeden de bodem waardoor de bodem de voedingstoffen extra goed zal kunnen opnemen.

Wat is de levertijd als ik de bodemlevenstaven online bestel?

Momenteel verwerken wij de bestellingen 1x per week op maandag, dus gemiddeld kunt u er van uit gaan dat u de staven binnen 1 week in huis heeft.

Overige vragen?

Staat uw vraag niet in bovenstaande lijst schroom dan niet om via ons contactformulier uw vraag te stellen, wij houden de meest gestelde vragen bij en zullen bovenstaande lijst met enige regelmaat updaten.