Page content

MVO-participatie

Maatschappelijk Verantwoord en Sociaal ondernemen
De Buiten Zorg Groengroep  staat voor maatschappelijk verantwoord, sociaal betrokken en duurzaam ondernemen. Dit blijkt uit onze stijl van werken waarin we bewust omgaan met  afvalscheiding, recycling en energiebesparing. Maar heel belangrijk vinden we ook het sociale aspect. Als erkend leerbedrijf begeleidt Buiten Zorg Groenprojecten stagiaires en afstudeerders. Ook bieden we werklozen en mensen met een WSW-uitkering de kans om werkervaring op te doen. Voorwaarde is wel dat zij zelf graag willen werken in de hoveniersbranche, gemotiveerd zijn en over de juiste competenties beschikken.

5% regeling, Social return on investment
De overheid vraagt ondernemers beleid te ontwikkelen rond Social Return on Investment (SROI; ‘5%-regeling’).Het is de bedoeling dat bedrijven 5% van hun personeelsbestand invullen met mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dit zijn werklozen, uitkeringsgerechtigden en WSW-geïndiceerden. Ook bij aanbesteding van werken geldt dat in de  uitvoeringsvoorwaarden 5% van de aanneemsom besteed moet zijn aan deze doelgroep.

Besteed 5% aan arbeidsloon in groenvoorziening
Zet u mensen in via Buiten Zorg Groenprojecten, dan mag u de kosten van deze mensen meenemen in het SROI-percentage. U adopteert, bij wijze van spreken, een medewerker van Buiten Zorg Groenprojecten voor bepaalde tijd. Deze medewerker, die voldoet aan de voorwaarden volgens SROI, wordt begeleidt door een leermeester van Buiten Zorg Groenprojecten.

Voordelen SROI 5% regeling  in samenwerking met Buiten Zorg Groenprojecten 

  • U neemt geen werkgeversrisico’s
  • U voldoet aan de 5% Social Return on Investment
  • De gedetacheerde medeweker blijft in dienst bij Buiten Zorg Groenprojecten
  • Een leermeester van Buiten Zorg  Groenprojecten begeleidt de medewerker
  • Buiten Zorg Groenprojecten werkt in het kader van SROI uitsluitend met gemotiveerde mensen die affiniteit hebben met de groensector
  • U bent verzekerd van kwalitatief hoogwaardig werk aan uw groenproject

Meer weten over samenwerken op het gebied van SROI, 5% regeling? Vraag onze brochure aan over dit onderwerp of Mail of bel 0547 750 902. We komen graag langs voor kennismaking en bieden u een vrijblijvende offerte op maat aan.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: